Boerderij

Beschrijving

Nr. 23. Kleine boerderij vermoedelijk gegroeid uit de samenvoeging van een hoevetje en nabijgelegen boerenarbeiderswoning, beide in vakwerkbouw uit XVIII d-XIX a. Losse, lage bestanddelen onder pannen zadeldaken met overstekende dakrand o.m. op houten modillons.

Haaks op de straat gelegen boerenhuis en stal met aanleunend dwarsschuurtje, L-vormig gegroepeerd rondom een grastuin. Ten N.O., recenter erf met de voormalige boerenarbeiderswoning - thans nutsgebouw - en bijhorend voorliggend bakhuis; nog deels omzomende doornhaag. Ten N., recentere loods.

Boerenhuis van vijf trav. Behalve de versteende l. trav., overkalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Twee houten bolkozijnen met ankerbalken, en een enkelvoudig kozijnvenster, alle met kleine roedenverdeling en luiken.

Bakstenen stalgebouwtje (XIX), en versteende kleine dwarsschuur voorheen met horizontale plankenbeschieting (n boerenhuis).

Voormalige boerenarbeiderswoning van drie trav. en bakhuisje, beide van stijl- en regelwerk resp. met lemen en bakstenen vullingen.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine