Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Nr. 40. Slager. Breedhuis van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (mechanische pannen), uit XX a. Lijstgevel van rode baksteen met gebruik van gele bakstenen voor bander, aflijnende tandlijst en de strekse lateien van de getoogde vensters; plint en doorgetrokken lekdrempels van arduin. Houten winkelpui l. op de begane grond: tweedelige pui met uitstalraam gekoppeld aan deur, opgenomen in rechth. omlijsting van pilasters met casementen en geprofileerde kroonlijst met tandlijst. Deels beglaasde winkeldeur met gestileerde gietijzeren hekjes; dito bovenlicht met rundskop in medaillon.

Opgetekend in oktober 1982 en inmiddels vernieuwde pui.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine