erfgoedobject

Winkelhuis

bouwkundig element
ID
30989
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30989

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Slager. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met mechanische pannen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van rode baksteen met gebruik van gele bakstenen voor banden, aflijnende tandlijst en de strekse lateien van de getoogde vensters; plint en doorgetrokken lekdrempels van arduin. Houten winkelpui links op de begane grond: tweedelige pui met uitstalraam gekoppeld aan deur, opgenomen in rechthoekige omlijsting van pilasters met casementen en geprofileerde kroonlijst met tandlijst. Deels beglaasde winkeldeur met gestileerde gietijzeren hekjes; dito bovenlicht met rundskop in medaillon.

Opgetekend in oktober 1982, en inmiddels vernieuwde pui.

 


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine
Datum  : 1989


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Winkelhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30989 (Geraadpleegd op 21-06-2021)