Eclectisch hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch hoekhuis

Beschrijving

Nr. 46. Eclectisch hoekhuis van twee bouwl. onder aansluitende zadeldaken (leien, mechanische pannen), naar verluidt n.o.v. architect F. Van Welden (Poperinge). Typerende afgeschuinde hoektrav. met dakvenster + twee bredere trav. o.m. een r. risaliet met houten erker, uitlopend op puntgevel met bekronend fronton waarin jaartal 1910. Baksteenbouw met gebruik van natuursteen voor plint en ornamenten. L.g. o.m. met inslag van de neoVlaamse-renaissancestijl cf. aflijuend boogfries (baksteen), blokwerk, voluten van het dakvenster, obelisken en fronton van de puntgevel. Verschillend gebogen muuropeningen met druiplijst op consoles o.m. met wortelmotief; sluitstenen. Hoge, blinde r. zijgevel afgewerkt met muurvlechtingen van gele baksteen.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine