• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Nr. 69. Breedhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit XIX b-c; vermoedelijk gedeeltelijke ombouwing van oudere kern cf. boven de bedaking uitstekende aanzet van het zadeldak van het haakse achtergedeelte voorzien van puntgevel met muurvlechtingen. Verankerde lijstgevel van rode baksteen; gebruik van gele baksteen voor kordons en strekse lateien van de licht verdiepte rechth. kozijnvensters met recentere (?) arduinen lekdrempel. L. benedenvenster met luik en jongere T-indeling. Houten winkelpui (XIX d-XX a) met gekoppelde deur en uitstalraam, geritmeerd door pilasters met neoclassicistische inslag onder een zwaar hoofdgestel met tandlijst. Recente garagepoort in de twee trav. r.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine