Dubbelhuis

Beschrijving

Nr. 94. Dubbelhuis van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), uit XVIIId-XIXa. Verankerde baksteenbouw. Witbeschilderde lijstgevel op gecementeerde plint. Rechth. kozijnconstructies voor bovenvensters en deur, verdiept in getoogde omlijsting. Recentere (?) arduinen onderdorpels ter hoogte van de doorgetrokken bakstenen lekdrempels. Bakstenen druiplijst boven de deur, oorspronkelijk doorlopend echter nu onderbroken door de rolluikkasten van het recentere uitstalraam l. en het benedenvenster r. R., koetspoort onder houten balk.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine