Arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Nr. 156-170. Oorspronkelijk een eenheidsbebouwing met lage arbeiderswoningen, uit XX a. Enkelhuizen van drie trav. vlg. repeterend schema, onder geknikt doorlopend zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen) met gebogen dakkapellen. Donkerrode bakstenen lijstgevels horizontaal belijnd door doorgetrokken, breed baksteenfries met panelen tussen twee lijsten met ongelilke tanden. Licht verdiepte, rechth. kozijnconstructies voor ramen en deuren; luiken.

Toestand oktober 1982: nr. 156, 158, 172 aangepast o.m. vernieuwde gevelparementen, en nr. 160 vervangen door nieuwe bouw. Inmiddels, enkel nog nr. 162 bewaard.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine