Herberg "Au Faubourg", dubbelhuis

Beschrijving

Nr. 33. Herberg z.g. "Au Faubourg" vlg. opschrift van uithangbord. Dubbelhuis van vier trav. en anderhalve bouwl. onder gebogen zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), uit XIX B. Beschilderde baksteenbouw op donkere plint. Op de begane grond, licht getoogde muuropeningen onder strekse latei; arduinen onderdorpels. Oorspronkelijk beluikte vensters met kruis- en grote roedenverdeling. Deels beglaasde deur met gedeeld bovenlicht. Halfronde bovenvensters. Hanggoot. Vrijstaande l. zijpuntgevel met analoog benedenvenster r.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine