Hoevetje

Beschrijving

Nr. 174. Blijkbaar leegstaand, laag hoevetje van het langgestrekte type. Verwaarloosde voortuin beschaduwd door kastanjeboom. Achterliggend erf met vaalt en stal; resten van boomgaard

Boerenhuis van vijf trav. o.m. twee opkamertrav. l. + dwarsschuur + stal onder doorlopend zadeldak (n // straat, mechanische pannen); jaarankers 176. in de l. zijgevel. Vermoedelijk versteende vakwerkbouw cf. behouden stijl met ankerbalk l. van de huisdeur. Witgekalkt woongedeelte op gepikte plint. Rechth. kozijnvensters met kleine roedenverdeling en luiken; kozijndeur met drieledig bovenlicht. Recenter (XX a ?) versteend schuur- en stalgedeelte van verankerde donkerrode baksteen. Achtergevel: sterk overstekende dakrand op houten modillons, en aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen het woongedeelte.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine