Hoeve

Beschrijving

Nr. 5. Kleine hoeve met losse, lage bestanddelen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een onverhard erf. Ten W., drenkplaats afgezoomd met knotwilgen.

Ten N. van het erf, eenvoudig boerenhuis van zes trav. onder pannen zadeldak (n // straat), vermoedelijk gebouwd in XXa ter vervanging van de XIX-boerenwoning. Verankerde baksteenbouw.

Ten N.W. en W., kleine stal met overstekende dakrand op houten modillons (n boerenhuis), uit XIX a (?). Verankerde donkerrode baksteenbouw; zijgeveltoppen met resten van strobeschieting, bij de stal ten W.

Ten Z.W., vervallen dwarsschuurtje onder zadeldak (n boerenhuis, resten van strobedekking) met overstekende dakrand (Vlaamse pannen) op houten modillons, uit XIX A (?). Stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting op lage voeting van baksteen. Rechth. schuurpoort; verdwenen houtwerk. Zijpuntgevels met strobeschieting in de top; r. uitgebreid met lager wagenhuis onder aanleunend lessenaarsdak (Vlaamse pannen).

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine