Hoeve

Beschrijving

Nr. 18. Hoeve met losse, lage bestanddelen; o.m. boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type en dwarsschuur onder overstekende pannen zadeldaken, resp. ten Z.O. en N.O. van een begrint erf. Open Z.O.-erfzijde afgezoomd met doornhaag ten Z., en erftoegang beschaduwd door populier; verharde erfoprit.

Verankerd bakstenen boerenhuis met ca. zes staltrav. l. + zes trav. o.m. twee opkamertrav. r. + vier staltrav. r., uit XIX echter later sterk aangepast, vnl. de muuropeningen.

Dwarsschuur (n boerenhuis) met jaartal 1855 van lichtere bakstenen opgenomen in het metselverband van de r. zijpuntgevel met dito metselaarsteken (vierpas) onder radvormig uilegat.

Versteende erfgevel, echter behouden stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting boven bakstenen, getrapte voeting in de achtergevel; rechth. schuurpoort. Recentere lage aanbouwsels.

Overige gebouwen uit XX, zonder verdere noemenswaardigheden.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine