Wegkapel

Beschrijving

Nr. 20 (ernaast, r.). Wegkapel met neogotische inslag, beschaduwd door treurwilg. Vlg. omwoners gebouwd in XXA door de familie Tack van Ieper, cf. ook de wapenschilden in de geveltop. Eenbeukig gebouwtje van gele baksteen met natnurstenen parement, onder zadeldak (nlstraat, kunstleien). Tuitgevel bekroond met gietijzeren kruis. Spitsbogige ingang onder druiplijst, tussen lage steunberen.

Bepleisterd interieur; mijterbooggewelf. Portaal met zitbanken langs de wanden. Houten, deels beglaasde afsluiting waarachter houten altaar met neogotische inslag; twee terracotta engelen met wapenschild voorzien van opschrift "Regina sin rave" (l.) en "Originale concepta" (r.).

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine