Beenhouwerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Beenhouwerij

Beschrijving

Nr. 67. Voormalige beenhouwerij, thans conciërgewoning bij het Nationaal Hopmuseum (nr. 69-71-73). Breedhuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit XXa. Bakstenen lijstgevel, beigebeschilderd op gecementeerde plint met schijnvoegen. Rechth. muuropeningen onder strekse latei; geelbeschilderde onderdorpels van arduin, doorgetrokken op de eerste bouwl. Eenvoudige houten winkelpui met uitstalraam gekoppeld aan deels beglaasde deur met twee gestileerde gietijzeren hekjes; geel en lichtroos beschilderd houtwerk.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine