Alternatieve naam Stadsarchief Poperinge
Gemeente Poperinge

• Adrescontrole Poperinge (adrescontroles: 12-02-2008 - 14-02-2008).
  • Inventarisatie Poperinge (geografische inventarisatie: 01-01-1989 - 31-12-1989).

is beschermd als monument Burgerhuis

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Nr. 3. Stadsarchief sinds 1982. Dubbelhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen, hanggoot), uit XVIII B. Witbeschilderde bakstenen lijstgevel geritmeerd door getoogde muuropeningen in geriemde omlijsting met gekorniste druiplijst doorlopend over de penanten; anderzijds, verticale trav. indeling gemarkeerd door banden in verlengde der posten (sokkel en borstweringen). Geprofileerde kroonlijst (baksteen). XIX-houtwerk; luiken op de begane grond. R. benedenvenster later gewijzigd tot poort, echter opnieuw teruggebracht tot oorspronkelijke toestand. L. aandak met muurvlechtingen en topstuk. Interieur: behouden schouwbepleistering met Lodewijk XV-inslag, l. op de begane grond.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Huys, Martine