erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID
31078
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31078

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met mechanische pannen (nokrichting parallel aan de straat), uit het laatste kwart van de 19de eeuw. De lijstgevel van rode baksteen is afgelijnd met een tandlijst en een langwerpig casement. De getoogde bovenvensters staan in een bakstenen, vlakke omlijsting met oren en sluitsteen. De arduinen lekdrempels zijn doorgetrokken. De houten, driedelige winkelpui heeft een neoclassicistische inslag: een deur tussen twee uitstalramen, ingeschreven in een rechthoekige omlijsting geordonneerd door pilasters met casementen onder kroonlijst op rolwerkconsoles.

 


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine
Datum  : 1989


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Stadswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31078 (Geraadpleegd op 22-06-2021)