Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met leien en mechanische pannen (nokrichting parallel aan de straat) en met een dakkapel, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (na 1910). De lijstgevel van rode baksteen heeft een natuurstenen parement. Middenrisaliet van één travee. Horizontaal belijnde bovenbouw, te zien aan de gekorniste puilijst, cordons, doorgetrokken lekdrempels, en de houten, gekorniste kroonlijst met tandlijst op modillons. De rechthoekige bovenvensters onder boogveld zijn voorzien van een faiencetegeltableau met art nouveau getinte bloem- en bladmotieven, die ook aanwezig zijn op de borstwering. De begane grond werd gewijzigd tot winkelpui waarbij de soortgelijke boogvelden behouden bleven.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine