Neoclassicistische stadswoning

Gemeente Poperinge

• Adrescontrole Poperinge (adrescontroles: 12-02-2008 - 14-02-2008).
  • Inventarisatie Poperinge (geografische inventarisatie: 01-01-1989 - 31-12-1989).

is beschermd als monument Neoclassicistische stadswoning

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Neoclassicistische stadswoning

Beschrijving

Nr. 45. Blikvanger semen met nr. 43, tengevolge van hoger vermelde ligging (cf. nr. 43); tevens door de bij elkaar aansluitende begane gronden met houten winkelpuien en uitstalramen. Breedhuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (mechanische pannen), uit XIXB. Witbeschilderde baksteenbouw. Rechth. bovenvensters met recentere arduinen onderdorpel; verdiepte kozijnen met licht geprofileerde tussendorpel en grote roedenverdeling. Neoclassicistisch getinte, houten winkelpui op arduinen plint: centrale, verdiepte winkeldeur gekoppeld aan twee uitstalramen, geritmeerd door gecanneleerde pilasters onder een zwaar hoofdgestel met geïntegreerde rolluikkast.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Huys, Martine