erfgoedobject

Twee burgerhuizen in eenheidsbebouwing

bouwkundig element
ID: 31086   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31086

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing met twee enkelhuizen van drie traveeën volgens repeterend schema en twee bouwlagen onder zadeldak met mechanische pannen (nokrichting parallel aan de straat), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. De bakstenen lijstgevel is verlevendigd met banden van roodgeglazuurde baksteen, op een natuurstenen sokkel. Op de borstwering bevinden zich sierankers. De verdiepte, rechthoekige muuropeningen hebben een arduinen bovendorpel en boogveld voorzien van faiencetegeltableau met art nouveau getinte bloem- en bladmotieven. Arduinen lekdrempels, die zijn doorgetrokken op de tweede bouwlaag. Houten gootlijst op modillons. Deels beglaasde paneeldeuren met gestileerde gietijzeren hekjes.

 


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Twee burgerhuizen in eenheidsbebouwing [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31086 (Geraadpleegd op 08-04-2020)