Rijhuis uit de jaren 1920, met doorgang links van het voormalig Arendstraatje volgens de Poppkaart (1845). Dit straatje vormde vroeger de verbinding met de Professor Dewulfstraat en was bebouwd met ongeveer vijftien huisjes.
Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met mechanische pannen (nokrichting parallel aan de straat). De bakstenen lijstgevel wordt gemarkeerd door een middenrisaliet van een bredere travee met trapgevel, als imitatieve interpretatie van de regionale renaissancestijl. Hierop wijzen ook de stenen kozijnen, onder meer drielichten, boogvelden met geometrische motieven van donkere bakstenen opgenomen in het metselverband, en doorgetrokken druiplijsten; aflijnende overhoekse en rechte muizentand met dropmotief.
VANDENBERGHE H. 1977: De Arendwegel - De Arendstraat, Aan de Schreve VII.2, 23-27.
Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout. Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.