Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Gerenoveerde langgestrekte hoeve, uit het derde kwart van de 19de eeuw (geen bebouwing op Vandermaelenkaart, 1854), gelegen op de grens met Grasheide, een gehucht van Putte.

Verankerde bakstenen lijstgevel van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Eenvoudige rechthoekige muuropeningen onder houten latei. Bijgebouw uit het begin van de 20ste eeuw ten oosten: deels versteende leem- en vakwerkbouw onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); zichtbare stijlen, ankerbalken en vitswerk.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Schriek, schetsen 1863/2, 1903/5.