Café du Nord

Beschrijving

"Café du Nord" volgens opschrift van uithangbord. Alleenstaande herberg van het type afspanning aan het kruispunt bij de Korte Bruggestraat. Eén bouwlaag van vier traveeën + twee staltraveeën rechts onder meer een koetspoorttravee, onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen, kunstleien), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Beigegeschilderde bakstenen lijstgevel met langwerpig casement als puilijst, hoekbanden en aflijnende overhoekse muizentand. Getoogde muuropeningen opgenomen in bakstenen, vlakke omlijsting doorgetrokken in het verlengde der posten; arduinen lekdrempels. Licht verdiepte kozijnvensters met persiennes. Stal: rechthoekige koetspoort onder houten (?) I-balk. Vernieuwd deurhoutwerk. Drie aangepaste dakkapellen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine