Beschrijving

Aan de straat gelegen hoevetje uit de tweede helft van de 19de eeuw. Losse, lage bestanddelen van verankerde donkerrode baksteen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom een licht verhard erf. Sier- en moestuintje voor het boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type en uitziend op een verharde oprit.

Ten noordwesten van het erf, boerenhuis met dwarsschuurtje links + dubbelhuis van drie traveeën onder doorlopend, licht gebogen zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen; vensters en deur respectievelijk onder strekse - en recentere gecementeerde latei. Licht verdiepte kozijnvensters met kruis- en grote roedeverdeling, schuiframen en luiken; verlaagde (?) kozijndeur. Vernieuwde schuurpoort. Laag aanbouwsel onder lessenaarsdak, tegen de rechter zijgevel.

Ten noordoosten, klein stalgebouw van drie traveeën (nok loodrecht op het boerenhuis, Vlaamse pannen); sluit thans aan bij het schuurgedeelte van het boerenhuis door middel van recent aanbouwsel links.

Ten zuidwesten, voormalige hopast (nok parallel aan het boerenhuis). Ten zuiden aan de straat, twee tegen elkaar aanleunende gebouwtjes (nok parallel aan de straat), naar verluidt eertijds gebruikt voor het wegen van hop.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine