Lindenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lindenhof

Beschrijving

"Lindenhof" volgens ijzeren opschrift van het boerenhuis. Kleine hoeve met losse, lage bestanddelen ingeplant rechts van de populierendreef naar de 19de-eeuwse hoeve nummer 32. Aan de straat gelegen boerenhuis met omhaagd voortuintje waarvan de toegang geflankeerd door twee linden; erachter, erf met minder interessante, overige gebouwen.

Boerenhuis van het dubbelhuistype van zeven traveeën onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); jaartal 1875 rechts boven de deur in gevelsteen met initialen L.B. Lijstgevel van rode baksteen, geritmeerd door lisenen, en verdiepte muurvakken afgelijnd met overhoekse en rechte muizentand. Getoogde muuropeningen met strekse bovendorpel. Beluikte vensters met arduinen onderdorpel; kruisramen met kleine roedeverdeling. Deur met tweedelig bovenlicht. Twee houten dakkapellen (plat dak). Zijgevelindeling: twee verdiepte muurvlakken en centrale liseen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine