erfgoedobject

Dwarsschuur

bouwkundig element
ID
31145
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31145
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Kleine dwarsschuur onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met overstekende, omlopende dakrand op houten modillons en schoorstukken, uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting (gepotdekseld) op bakstenen voeting; lemen vullingen in de achter- en de linker zijgevel met plankenbeschieting in de top; bakstenen rechter zijgevel. Rechthoekige schuurpoort met rondboogdeurtje in de rechter poorthelft.


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dwarsschuur [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31145 (Geraadpleegd op )