Hoeve

Beschrijving

Nr. 73. Aan de straat gelegen, laag XIX-hoevetje van het langgestrekte type met bakstenen stoep; vervallen toestand. Achterliggend klein erf met stal en gesloopt bakhuis; deels omhaagde moestuin.

Boerenhuis van het type dubbelhuis van vijf trav. + stal + dwarsschuur onder doorlopend zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen) met kort overstekende dakrand en centrale dakkapel met laadluik. Verankerde donkerrode baksteenbouw; straatgevel op gecementeerde plint. Rechth. muuropeningen onder strekse lateien. Licht verdiepte kozijnramen en -deuren; luiken. Schuurpoort met accoladeboogdeurtje in de l. poorthelft. Soortgelijke achtergevel met haaks aanbouwsel r. L. zijpuntgevel: l., beluikt opkamervenster boven getoogde kelderopening.

Opgetekend in mei 1983, inmiddels vernieuwd houtwerk bij het woongedeelte.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine