Noodwoning Chalet Nova

Gemeente Poperinge

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Noodwoning Chalet Nova

Typologienoodwoningen
DateringWO I, interbellum
Tags Eerste Wereldoorlog

Beschrijving

Nr. 4. Z.g. "Chalet nova" vlg. opschrift. Semi-permanente woning blijkbaar als enige nog bewaard te Poperinge. Vlg. typologische kenmerken vermoedelijk gebouwd door het Albertfonds tegen eind of kort na W.O. I. Enkelhuis van drie trav. en één bouwl. Onder zadeldak (n straat, bitume). Achter de beigebeschilderde platenbeschieting gaat hoogstwaarschijulijk een houten skeletbouw schuil. Puntgevel onder overstekende dakrand met uitgewerkte houten windveer op dito modillons. Rechth. muuropeningen o.m. bovenvenster met houten balkonnetje. Beluikte benedenvensters.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Huys, Martine