Herberg "In de baskuul"

Beschrijving

Nr. 13. Herberg z.g. "In de baskuul" vlg. opschrift van uithangbord. Alleenstaand gebouw in de straatbocht; erachter, omlopende gekasseide doorgang met inmiddels verdwenen weegbrug en kleine stal- én schuurvleugel.

Hoekhuis van twee trav. + een afgeschuinde hoektrav. + vier trav. onder schilddak (mechanische pannen), uit XX a. Rode baksteenbouw verlevendigd met gele bakstenen voor de registers van de muuropeningen, resp. rondbogig op de eerste en getoogd op de tweede bouwl.; blinde vensters in de korte gevel aansluitend bij lage uitbouw. Hoge schoorstenen.

Lage stal- én schuurvleugel in dezelfde bouwtrant, onder zadeldak met wolfseinden.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine