erfgoedobject

Twee burgerhuizen

bouwkundig element
ID: 31166   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31166

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee burgerhuizen. Rijhuizen van vier traveeën en twee bouwlagen met spiegelbeeldschema, onder zadeldak met mechanische pannen (nokrichting parallel aan de straat), uit de 19de eeuw. Lijstgevels van donkerrode baksteen met gebruik van gele bakstenen voor de strekse lateien van de rechthoekige muuropeningen met arduinen onderdorpel. Licht verdiepte 19de-eeuwse kozijnen, behalve de recente aanpassingen aan de benedenvensters en deur van nummer 11. Kozijnvensters met kruis- en grote roedeverdeling; bijkomende luiken op de begane grond. Nummer 13 met kozijndeur; paneeldeur met tweedelig bovenlicht. Geprofileerde houten gootlijst.

 


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine
Datum  : 1989


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Twee burgerhuizen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31166 (Geraadpleegd op 31-10-2020)