Enkelhuis

Beschrijving

Nr. 28. Enkelhuis van twee en een halve trav. en anderhalve bouwl. onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), uit XIX; resterend gedeelte van eenheidsbebouwing van twee (?) arbeiderswoningen waarvan nr. 26 thans met nieuw gevelparement. Verankerde baksteenbouw, witbeschilderd boven donkere plint. Begane grond: twee licht verdiepte, rechth. kozijnramen o.m. tweedelige r. door koppeling aan de rechth. deur; luiken. Halfronde bovenvensters. Gehalveerde trav. met dichtgemetselde muuropeningen. Houten gootlijst.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine