Hoekhuis, herberg "In den Engel"

Beschrijving

Nr. 25. Voormalige herberg, type afspanning, z.g. "In den Engel". Hoekhuis bij de Engelstraat waarop o. m. een achterliggend schuurtje uitziet.

Dubbelhuis van drie trav. + drie opkamertrav. r. en één bouwl. onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), uit XVIII d-XIX a. Verankerde baksteenbouw. Lichtgrijs beschilderde lijstgevel met donkere, gecementeerde plint met schijnvoegen. Rechth. muuropeningen onder strekse latei. Houten kruiskozijnen met luiken; vermoedelijk schuiframen; verdwenen roedenverdeling. Kozijndeur met gestrekte, houten tussendorpel op consooltjes, en vierdelig bovenlicht; behouden deurhoutwerk en -klink; houten tochtportaaltje aan binnenzijde. Vernieuwde gootlijst. L. zijpuntgevel: getoogd kozijnvenster met schuifraam, geprofileerde wisseldorpel en be houden kleine roedenverdeling in het benedenvak, r. op de zolderverd.

Aan Engelstraatzijde: schuurtje onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), uit XVIII d-XIX a (?); vernieuwde horizontale plankenbeschieting.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine