• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Volgens de doorlopende gootlijst vormde nummer 27 oorspronkelijk een eenheidsbebouwing met het pand op nummer 29, dat nu echter een nieuwe gevel heeft.

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak met pannen (nokrichting parallel aan de straat), met een 19de-eeuws uitzicht. Vermoedelijk gaat het huis echter terug op een oudere kern, te zien aan de muurvlechtingen en linker bouwnaad van de rechter zijgevel. Lichtgrijs beschilderde bakstenen lijstgevel op arduinen plint. Witbepleisterd hoofdgestel met gelede architraaf en onversierd fries; houten gootlijst op klossen met tussenliggende rozetten doorlopend over nummer 29. Rechthoekige muuropeningen onder strekse latei; dichtgemetseld venster links boven. Arduinen onderdorpels. Licht verdiepte kozijnvensters met kruis- en grote roedeverdeling.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine