• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Nr. 42. Dubbelhuis van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen), uit XIX a. Verankerde baksteenbouw. Witbeschilderde lijstgevel op grijze, gecementeerde plint. Rechth. kozijnconstructies voor ramen en deur, licht verdiept in getoogde omlijsting onder strekse latei Arduinen onderdorpels; bewaarde doorgetrokken lekdrempel van baksteen op de tweede bouwl.

R., nr. 44 in aansluitende bouwtrant echter niet beschilderd en getypeerd door het gebruik van lichtere bakstenen voor hoekbanden en vensteromlijstingen; vernieuwd houtwerk o.m. kozijnvensters op de bovenverd., en nieuwe winkelpui omlopend over de afgeschuinde hoektrav.

Vlg. foto van 1918-1920, l. aansluitende bebouwing op de hoek bij de Vlamingstraat, echter thans daterend uit de jaren 1930-1940.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine