erfgoedobject

Herberg In den Achterwegel

bouwkundig element
ID
31229
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31229

Juridische gevolgen

Beschrijving

Vroeger 'In den Achterwegel' genoemd volgens het overschilderd opschrift van de deuroverstek. Voormalige herberg op de hoek bij de 'Achterwegel' of de met grint bedekte wegel - vanaf de Keer van de Ommegang tot aan de Trommelaarstraat - tussen de achtertuinen van de huizen gelegen aan de Casselstraat en de Boeschepestraat.

Breedhuis van drie traveeën + een afgeschuinde hoek- en deurtravee onder geknikt zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerde donkerrode baksteenbouw. Kroonlijst met spiegels. Rechthoekige muuropeningen; vensters onder geelbeschilderde strek met oren. Verdiepte kozijnconstructies voor ramen en deels beglaasde deur; luiken.

 


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Herberg In den Achterwegel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31229 (Geraadpleegd op )