Arbeiderswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Lage rij arbeiderswoningen van het enkelhuistype van twee tot drie traveeën onder al of niet geknikt zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, Vlaamse en mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Bakstenen lijstgevels, meestal beschilderd, met verspringende kroonlijsthoogte. Veelal aangepaste muuropeningen meestal oorspronkelijk met kozijnconstructie voor ramen en deuren. Nummer 33 werd vervangen door nieuwe bouw van twee bouwlagen.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine

Aanvullende informatie

Van de rij lage 19de-eeuwse arbeiderswoningen, werd nummer 33 gesloopt en nummer 21 verbouwd. Ook de linkerhelft van nummer 25 werd verbouwd.

Auteurs : Jacobs, Els