Arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Nr. 15, 17. Eenheidsbobouwing met twee lage arbeiderswoningen van drie trav. in repeterend schema, onder doorlopend zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), uit XIX. Verankerde bakstenen lijstgevel, witbeschilderd op gepikte plint. Rechth. muuropeningen onder strekse latei; betegelde vensteronderdorpels bij nr. 17 vervangen door arduin. Licht verdiepte kozijnvensters en -deuren. Verdwenen luiken. Nr. 15 met nieuwe rolluikkasten.

Ernaast r., nr. 11-13: hoger XIX-magazijn (n //straat) met twee rechth. koetspoorten, blinde vensters o.m. halfrond op de halve bouwl., en verdiepte houten kozijnconstructie voor de deur gekoppeld aan het laadvenster erboven.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine