Beschrijving

Hoeve met losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een begraasd erf, ten noorden en ten noordwesten afgezoomd door middel van doornhaag en knotwilgen; ten noorden bereikbaar via onverharde erfoprit. Vaalt achter het boerenhuis.

Ten noordwesten, boerenhuis van het langgestrekte type met woongedeelte van vijf traveeën + schuur met stal onder kort overstekend, wegens uitbouw, mank zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen); naar verluidt teruggaand op een oude 17de-eeuwse kern. Verankerde rode baksteenbouw, zie versteningsproces in de loop van de 19de en 20ste eeuw; behouden stijl- en regelwerk met plankenbeschieting en lemen vullingen in schuur- en stalgedeelte. Rechthoekige muuropeningen.

Ten westen en ten zuiden, kleine stalgebouwtjes onder zadeldak. Ten oosten, versteend bakhuisje.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine