erfgoedobject

Wagenmakerij

bouwkundig element
ID
31265
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31265

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wagenmakerij
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Het 'Jonkershof' is een recente benaming, te zien aan het uithangbord. Het gaat om een voormalige wagenmakerij gelegen in een bocht. Dubbelhuis van een poorttravee links + zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met Vlaamse pannen (nokrichting parallel aan de straat). Jaarankers 1878 bevinden zich in de voorgevel; ertussen, muurankers in de vorm van de initialen D.V.G. Verankerde baksteenbouw boven een gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen onder strek. Vernieuwd houtwerk. In de rechter zijgevel is het jaartal 1887 in uitstekende baksteenkoppen ingewerkt, wijzend op de toevoeging van de laatste travee rechts, zichtbaar aan de bouwnaad.

Links, op nummer 21, bevindt zich een naar verluidt voormalige smidse in een aansluitende bouwtrant.

 


Bron     : Delepiere A.-M. & Huys M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine
Datum  :


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Wagenmakerij [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/31265 (Geraadpleegd op )