Beschrijving

Hoeve met losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een met gras begroeid erf, deels verhard met bakstenen stoepen en paden. Een siertuintje bevindt zich in het midden in plaats van de voormalige mestvaalt. Ten zuiden zijn sporen van een voormalige boomgaard zichtbaar. Ten westen ligt een drenkplaats afgezet met knotwilgen.

Ten noordwesten: boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type, bestaande uit een woongedeelte van vier traveeën + een stalgedeelte rechts onder kort overstekend zadeldak (mechanische pannen). Het jaartal 1851 staat op tegels in de rechter zijgevel. Verankerde rode baksteenbouw. Aangepaste muuropeningen.

Ten zuiden: voormalige paardenstal onder zadeldak (nokrichting parallel aan het huis), uit het tweede en derde kwart van de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met houten plankenbeschieting.

Ten noorden: voormalig wagenhuis onder kort overstekend zadeldak (nokrichting parallel aan het huis, Vlaamse pannen), uit het tweede en derde kwart van de 19de eeuw. Heden sterk aangepast.

Ten zuidoosten: dwarsschuur met stalgedeelte rechts onder ver overstekend zadeldak (nokrichting parallel aan het huis; oorspronkelijk stro, heden golfplaten) op houten modillons. 1865 is het oudste jaartal in kerfsneetechniek op tasstijl. Stijl- en regelwerk deels met lemen vulling, deels met gepotdekselde plankenbeschieting boven een bakstenen voeting. Rechthoekige schuurpoorten met accoladeboogdeurtje. Bakstenen zijgevels. Links bevindt zich een aanleunende recente stal.

Ten noordwesten: voormalige hopast, uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine