• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen opgesteld rondom een met gras begroeid erf. Ten noorden bevindt zich een doornhaag.

Ten zuidoosten van het erf: boerenhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), van 1947 volgens de bewoners. Rode baksteen op een gecementeerde plint. Rechthoekige vensteropening, onder meer beluikt op de benedenverdieping. Rondboogportaal waarin rondboogdeur. Analoge achtergevel. Centrale dakkapel met een puntgeveltje met schouderstukken, waarin zich een oculus situeert. Rondboogdeur, onder een dito luifel.

Ten noorden: dwarsschuur met links wagenhuisgedeelte onder gebogen zadeldak (nokrichting parallel aan het huis, Vlaamse pannen) met overstekende rand op houten modillons. Gedateerd 1897 door middel van uitstekende baksteenkoppen, in de linker zijgevel. Stijl- en regelwerk met groengeschilderde horizontale plankenbeschieting boven een gecementeerde plint.

Ten oosten: stalvleugel onder zadeldak (nokrichting loodrecht op het huis, mechanische pannen) van 1947, zie boerenhuis. Rode baksteenbouw op een gecementeerde plint.

Ten westen: melkhuisje.

Ten noordwesten: hopast uit het laatste kwart van de 19de eeuw.