Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen rondom een met gras begroeid erf met bakstenen paden en stoepen. Een ommuurde vaalt bevindt zich in het midden. Ten noorden van het erf: een sterk aangepast boerenhuis van twee opkamertraveeën links en negen traveeën onder een zadeldak (mechanische pannen). Oude 18de-eeuwse kern, zie de behouden linker opkamer van oude gele baksteen voorzien van twee beluikte rechthoekige kelderopeningen verdiept in een korfboogomlijsting; twee rechthoekige opkamervensters onder een rollaag waarin getraliede kozijnen met een recente roedeverdeling.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine

De boerenwoning kreeg een nieuw gevelparement.