Gemeentehuis van Krombeke

Beschrijving

Nr. 8-9. Gemeentehuis cf. uithangbord. Oorspronkelijk één groot herenhuis met gekasseid voorerfje. Breedhuis van twee trav. (nr. 8) en zes trav. (nr. 9) + een poortgebouw van drie trav. (nr. 9) en twee, één voor het poortgebouw r., bouwl. onder zadeldak (mechanische pannen), uit XIX. Beigebeschilderde baksteenbouw op een grijsbeschilderde plint. Twee getoogde kelderopeningen. Geprofileerde gootlijst op klossen. Rechth. muuropeningen; doorlopende onderdorpels op de bovenverdieping. Kruiskozijnen met een geprofileerde tussendorpel. Twee halfronde venstertjes in het poortgebouw r. Kozijndeur met aan bmnenzijde getralied, tweedelig bovenlicht. Getoogde koetspoort. Aanbouwsel l. van twee trav. onder aanleunend lessenaarsdak. Rondboogvenster; oculus op de bovenv. Rechth. kozijndeur met tweedelig bovenlicht.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine