Herberg Gemeentehuis

Gemeente Poperinge

• Actualisatie Poperinge (actualisaties: 27-05-2008 - 18-06-2008).
  • Adrescontrole Poperinge (adrescontroles: 12-02-2008 - 14-02-2008).
  • Inventarisatie Poperinge (geografische inventarisatie: 01-01-1989 - 31-12-1989).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herberg Gemeentehuis

Beschrijving

Nr. 11. Z.g. "Gemeentehuis" cf. uithangbord. Herberg, gelegen op de hoek bij de Bankelindeweg. Dubbelhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // huis, mechanische pannen), kort overstekend aan achterzijde. Gedateerd 1783 d.m.v. muurankers. Verankerde gele baksteen. D.m.v. puilijstje gemarkeerde, en gecementeerde plint. Getoogde en rechth. muuropeningen resp. op de begane grond en op bovenverd. XVIII-kozijnvensters, echter met een deels recentere roedenverdeling; oorspronkelijk beluikt op de begane grond cf. duimen. XIX-kozijndeur. Rode bakstenen achtergevel; gebruik van gele bakstenen voor de omlijsting van de muuropeningen. Behouden kozijnconstructies.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Huys, Martine