Boerenwoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, willekeurig opgesteld rondom een deels gebetonneerd, en deels tot siertuin omgevormd erf.

Ten noorden: boerenhuis van vijf traveeën en twee opkamertraveeën rechts en een anderhalve bouwlaag onder een licht gebogen zadeldak met overstekende rand en hanggoot (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen). Het jaartal 1841 is opgenomen in de rechter zijgevel door middel van gele bakstenen in het metselverband. Rode baksteenbouw boven een gecementeerde plint; gebruik van gele baksteen voor de vensteromlijstingen, de strekken op de begane grond, en doorlopende puilijst op de bovenverdieping. Getoogde kelderopening met houten spijlen onder de opkamer. Getoogde muuropeningen met leistenen onderdorpels op de begane grond. Op de bovenverdieping, rechthoekige muuropeningen, waaronder enkele gedicht. Behouden houtwerk: beluikte kruiskozijnen op de begane grond, rechthoekige bolkozijnen op de bovenverdieping; kozijndeur met een tweedelig bovenlicht.

Ten zuidwesten: waarschijnlijk versteende dwarsschuur.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.