Beschrijving

Onbewoonde, oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, lage bestanddelen opgesteld rondom een deels met gras begroeid erf afgesloten met gietijzeren hek. Laag ommuurde vaalt te midden. Ten noorden, rest van omwalling. Ten zuiden, geasfalteerde erfoprit. Moestuin, ten westen van het boerenhuis.

Ten noorden van het erf, boerenhuis van zeven traveeën en drie staltraveeën rechts (nok loodrecht op de erfoprit, stro + Vlaamse pannen) met overstekende rand op houten modillons; verdwenen dakkapellen.

Gedateerd in de linker zijpuntgevel door middel van uitstekende baksteenkoppen "G.L. 1881". Verankerde rode baksteenbouw boven een witbeschilderde plint. Rechthoekige en getoogde muuropeningen met witbeschilderde strekken. Beluikte kozijnen. Rechthoekige kozijndeur. Linker zijpuntgevel voorzien van muurvlechtingen, datering. Leiperelaar.

Haaks tegen het rechter stalgedeelte aangebouwde dwarsschuur met stal rechts onder overstekend zadeldak (Vlaamse pannen + golfplaten). Gedateerd 1902 door middel van uitstekende baksteenkoppen in de rechter zijpuntgevel. Baksteenbouw boven witbeschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen met witbeschilderde strekken.

Ten zuiden van het boerenhuis gelegen, dwarsschuur onder zadeldak (nok parallel aan het huis, golfplaten). Stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting boven een bakstenen voeting. Bakstenen aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de achtergevel. Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen linker zijgevel. Golfplatenbeschieting in beide zijgeveltoppen. Afgebroken sinds opname 1981.

Ten zuiden van het boerenhuis, bakhuisje onder zadeldak (nok parallel aan het huis, Vlaamse pannen). Baksteenbouw boven witbeschilderde plint.

Ten zuidoosten, aan de erfoprit gelegen hopast, onder zadeldak (golfplaten, nok parallel aan het huis), uit de 19de eeuw. Resten van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen, deels versteend. Rechts, later aangebouwde hopast onder dubbel zadeldak (nok parallel aan het huis, mechanische pannen), uit 1918 zie datering in rechter zijpuntgevel door middel van uitstekende baksteenkoppen. Baksteenbouw.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine