• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen willekeurig opgesteld rond een onverhard erf met bakstenen stoepen. Laag ommuurde vaalt te midden van het erf.

Ten noordwesten, het boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type: drie staltraveeën links en een woongedeelte van vijf traveeën en een anderhalve bouwlaag onder een kort overstekend zadeldak op houten modillons, met hanggoot (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Gedateerd 1877 in de rechtse zijpuntgevel door middel van gele bakstenen opgenomen in het metselverband. Rode baksteenbouw op een beschilderde plint; gebruik van gele bakstenen voor de strekken van de getoogde muuropeningen. Recente haakse aanbouw tegen de achtergevel. Uilengat in de linkse zijpuntgevel. Onderkelderde rechter zijpuntgevel.

Ten westen van het boerenhuis gelegen dwarsschuur, onder een mank zadeldak met overstekende rand op houten modillons (nok loodrecht op het huis, golfplaten). Gedateerd 1877 in de rechtse zijpuntgevel door middel van muurankers. Stijl- en regelwerk met houten plankenbeschieting op een bakstenen voeting. Uitbouwsel tegen de achtergevel. Rechtse zijpuntgevel voorzien van uilengat waaronder datering.

Ten zuiden, voormalige hopast uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Overige gebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine