• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Aan de rand van het bos gelegen hoevetje met losse bestanddelen rond een met gras begroeid erf met bakstenen stoepen.

Ten zuiden bevinden zich een onverharde erfoprit en de rest van een boomgaard. Ten westen ligt een met knotwilgen afgezoomde drenkplaats. Moestuin vóór het boerenhuis.

Ten noorden van het erf: laag boerenhuis van vier traveeën en twee rechter opkamertraveeën onder een overstekend zadeldak (mechanische pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rode baksteenbouw. Getraliede, rechthoekige kelderopeningen onder de opkamer. Getoogde, beluikte vensters. Getoogde deur. Achtergevel. Witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een gepikte, getrapte bakstenen voeting. Rechthoekige kelderopening. Beluikt en getralied bolkozijn in de opkamertraveeën. Aanbouwsel onder lessenaarsdak. Gecementeerde linker zijgevel. Een recent aanbouwsel onder lessenaarsdak situeert zich tegen de rechter zijgevel.

Ten zuidwesten: middenin de weide gelegen dwarsschuur met links wagenhuisgedeelte onder zadeldak (nokrichting loodrecht op het huis, golfplaten) met overstekende rand, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Stijl- en regelwerk met recente bakstenen vullingen op een bakstenen voeting. Rechthoekige wagenhuispoort met houten hek. Zijpuntgevels met golfplatenbeschieting. Recent aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de rechter zijgevel.

Overige gebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine