In de dorpskom ten zuidoosten van de kerk gelegen hoeve met losse bestanddelen, willekeurig opgesteld rondom een deels verhard erf. Ten westen ligt een met wilgen afgezoomde drenkplaats.
Ten noorden: laag boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type: woongedeelte van één opkamertravee links + vijf traveeën en een stalgedeelte rechts, onder deels manke bedaking, wegens aanbouwsel tegen de achtergevel, hoger opgetrokken bij de opkamer. Zadeldak met overstekende rand op houten modillons (nokrichting parallel aan het Alexisplein, Vlaamse + mechanische pannen). Waarschijnlijk heeft het huis een oude 18de-eeuwse kern, te zien aan de historische site afgebeeld op de Ferrariskaart (1771-1778); heden aangepast. Verankerde baksteenbouw. Getoogde rechthoekige beluikte kelderopening, onder de opkamer. Rechthoekige muuropeningen met kozijnconstructies, onder meer kruis- en bolkozijnen met kleine roedeverdeling; verdwenen luiken. De noordelijke achtergevel ziet uit op het Alexisplein; recente aanbouwsels.
Ten zuidoosten van het boerenhuis: dwarsschuur onder deels mank zadeldak met kort overstekende rand en hanggoot (nokrichting loodrecht op het boerenhuis, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met houten plankenbeschieting boven een bakstenen voeting. Achtergevel: afdak onder doorlopend zadeldak. Strobeschieting in de zijgeveltoppen. Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de rechter zijgevel.
Ten zuidwesten van het boerenhuis: hopast onder een overstekend zadeldak (nokrichting loodrecht op het boerenhuis, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met lemen vullingen op een lage bakstenen voeting, deels versteend.