Hoevetje van het langgestrekte type, gelegen middenin de velden met een met gras begroeid voorerfje; bakstenen stoep; waterpomp tegen de voorgevel.
Boerenhuis met een woongedeelte van een opkamertravee links en drie traveeën en een stalgedeelte rechts en één bouwlaag onder overstekend zadeldak (nokrichting loodrecht op de straat, stro + golfplaten + pannen) met hanggoot, hoger opgetrokken bij de opkamer. Gedateerd 1777 door middel van een gevelsteen; het lager woongedeelte heeft waarschijnlijk een oudere kern, te zien aan de bouwnaad tussen de opkamertravee links en het woon- en stalgedeelte rechts. Stijl- en regelwerk met recente bakstenen vullingen, behalve baksteenbouw in opkamertravee links. Uitstekende ankerbalken in het stal- en schuurgedeelte. Smalle rechthoekige muuropeningen met beluikte kozijnen, schuiframen en kleine roedeverdeling, behalve in de opkamertravee rechts: getoogde muuropening met rollaag van gele bakstenen; beluikt kruiskozijn met kleine roedeverdeling. Kozijndeur met een accoladeboogvormige bovendorpel. De staldeur is gekoppeld aan de voordeur. Rechter zijgevel. Strobeschieting in de zijgeveltop. Aanbouwsel onder een lessenaarsdak.
Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout. Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)