Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

Beschrijving

Vermoedelijk tweegezinswoning, gelegen middenin de velden. Een met gras begroeid voorerfje wordt afgezoomd door een beukenhaag. Bakstenen stoep. Bereikbaar via een met gras begroeide veldwegel.

Boerenarbeidershuisje van drie staltraveeën + woongedeelte van zeven traveeën en één bouwlaag onder een overstekend zadeldak (stro + Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Oorspronkelijk stijl- en regelwerk, zie de rechter zijgevel, heden gele en rode baksteenbouw op een gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen met onder meer houten beluikte bolkozijnen met kleine roedeverdeling. Kozijndeur. De linker zijpuntgevel heeft strobeschieting in de geveltop. Laag aanbouwsel onder strooien lessenaarsdak. Behouden rechter zijgevel. Stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Strobeschieting in de geveltop.

Ten zuidwesten: stalletje onder zadeldak (nokrichting loodrecht op het huis, golfplaten ter vervanging van de oorspronkelijke strobedekking) met overstekende rand. Stijl- en regelwerk met strobeschieting op een bakstenen voeting. Links aanleunende houtbergplaats onder zadeldak (stro). Stijl- en regelwerk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine