• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen, L-vormig opgesteld rondom een deels geasfalteerd, deels gekasseid erf. Vóór het boerenhuis bevindt zich een siertuintje, laag ommuurd met een hek tussen bakstenen pijlers. Een mestvaalt ligt vóór de stallen. Ten zuiden ligt een verharde erfoprit.

Ten noorden van het erf: boerenhuis van het langgestrekte type wegens aanbouwen, te zien aan de bouwnaden. Het bestaat uit een schuurgedeelte links + een woongedeelte van vier traveeën en twee opkamertraveeën rechts + een stalgedeelte rechts van vier traveeën. Het geheel zit onder een wegens uitbouw mank zadeldak (mechanische pannen) met overstekende rand op houten modillons en voorzien van een hanggoot. Bouwnaden tussen het schuur- en het woongedeelte, tussen de vierde woontravee en de opkamer en tussen het boerenhuis en de stal. Rechthoekige beluikte kozijnvensters. Getoogde muuropeningen in de opkamer, onder meer twee kelderopeningen.

Ten oosten: stalvleugel uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.