• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen opgesteld rondom een met grint bedekt erf; mestvaalt met bakstenen wanden in het midden. Bakstenen stoep vóór het boerenhuis. Ten zuiden bevinden zich een drenkplaats en een achterliggende boomgaard.

Ten noordwesten van het erf: boerenhuis van het langgestrekte type als gevolg van normale uitbreiding: stalgedeelte links + woongedeelte van vier traveeën en twee opkamertraveeën rechts onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, mechanische pannen), met overstekende dakrand op houten modillons. Het boerenhuis kan gedateerd worden in 1769. Dit jaartal is in kerfsneetechniek aangebracht op een accoladebogige deurtussendorpel en door middel van gele baksteen opgenomen in het metselverband in de rechter zijpuntgevel. Heden heeft het huis echter een 19de-eeuws uitzicht. Rode baksteenbouw; met schijnvoegen gecementeerd woongedeelte. Bouwnaad tussen de tweede en derde staltravee links. Getoogde beluikte vensters, onder meer aangepaste muuropeningen in het stalgedeelte links. Getoogde deur met accoladebogige tussendorpel met datering. Rode bakstenen achtergevel. Drie smalle, getoogde muuropeningen met gele bakstenen strekken. Recente haakse uitbouw. Gedateerde rechter zijpuntgevel.

Ten oosten: dwarsschuur met stalgedeelte links en aardappelkelder, onder een pannen zadeldak. Heropgebouwd in de jaren 1920 in aansluitende bouwtrant. Rode baksteenbouw. Rondboognis in de linker zijgeveltop.

Ten noordwesten: bakhuis.

Ten noorden: hop- met aansluitende tabaksast rechts onder hoger zadeldak.